Tänään olen istunut ompelukoneella enemmän kuin lääkäri määrää... tein tuon ison peiton reunoja. Sehän oli 10cm joka sivulta liian kapea ja osittain taustakangaskin liika lyhyt, joten jatkaa piti kuin entisen tytön peittoa joka sivultaan... Edit: entisen tytön liian lyhyestä peitosta on kuva täällä, enkä vieläkään ymmärrä että miten tein tuosta 20cm liian lyhyen, vaikka mielestäni tein oikean kokoisen, onneksi jatkoa ei kuukaan huomaa!

 Löysin Textiikistä ihanaa rypälekuvioista kangasta, josta halusin tehdä leveän reunuksen enkä sitä tavanomaista kapeaa kanttia... Ompelin reunuksen ensin taustaan, levensin silläkeinoin samalla taustakangasta ja seuraavaksi taittelin reunaan lisää vanua, se on tuon reunan verran kaksinkerroin, jotta tulis muhkeampi -käänsin reunan oikealle puolelle ja napotin sen nuppineuloilla kiinni ompelua varten... työstin tuota  taitellen ja neulaillen tilkkukurssilla koulun isoa pöytää hyödyntäen 2,5 tuntia putkeen!

Kotona ei mahdu levittämään suoraksi noin isoa peittoa, kun ei ole edes noin laajasti tyhjää lattiatilaa, peiton koko on aikas hulppea 240 X 280 cm! Huomenna on vuorossa reunojen tikkaus lehtikuvioilla, jatkan tuota reunakankaan lehtikuviota tuohon violettin reunaosaan viininpunaisella tikkaulangalla... että on tässä vielä muutama tunti vapaata konetikkausta tiedossa :) keskusta on onneksi jo tikattu valmiiksi. Tuossa kuvassa näkyy myös tuo käsin virkattu pitsi, jota jätin joka kulmaan näkyvile....  Kiitos Annille kuvaamisesta!

1025502.jpg