EDIT: viestin lopussa uudet kuvat valmiista tilkkumaalauksista!

 

NYT just se alkaa! Tämä on luovan-mysteerin 1. ompeluohje.

Mulla  on nyt se tekninen ongelma, etten saa kameraa ja nettiä yhteistyöhön, joten tässä ekassa ompeluohjeessa en voi laittaa valokuvia :(

 

Meitä on mukana tässä luovassa-mysteerissä laskujeni mukaan 18 innokasta tilkkuilusta kiinnostunutta käsityönystävää! Luovaa Naista!

Jos nimesi ei ole tuossa listassa, joka on muutama postaus alaspäin, niin ilmoittaudu vielä pikaisesti. Olen koettanut jokaisen nimen sinne lisätä kommenteista. Jos et ole lähettänyt mulle vielä sähköpostiosoitttasi, tee sekin samantien. Minun osoitteen löydät tuosta vasemmalta yläreunasta.

Olen tehnyt oman kategorian tälle luovalle-mysteerille, joten tuosta sivun vasemmasta reunasta klikkaamalla, saat aina kerralla näkyviin kaikki luovaan-mysteeriin liittyvät kirjoitukset....

Lue ohje huolella ja ajatuksella, useampaan kertaan tarvittaessa, kyllä se aukeaa, ei nämä ole mitään ihmeellisen vaikeita ohjeita ollenkaan.

Ja aina voit kysyä kommenttiosiossa, johon kaikki voivat vastata ja kommentoida, tai voit laittaa minulle sähköpostia!

 

Porukassa on niitä jotka tekevät saksilla ja eivätkä ole kovin paljon tilkkuilleet, joten nyt lähdemme kaikki alkuun helpolla hommalla saksien kanssa :)

 

JA NÄIN SE ALKAA:

 

- leikkaa yksivärisestä inhokkikankaasta noin 25 X 25 cm pala. Tämän ei ole pakko olla just noilla mitoilla neliö, jos kankaasi on pitkulainen tee aloituspalasta pitkulainen... jos kankaasi on valmiiksi jonkun mittainen sopiva pala, anna sen olla sellainen, elä pienennä.

-ota muista kolmesta valitsemastasi kankaasta (inhokki kirjava, mieleinen kirjava ja yksivärinen) jonkun kokoiset palat ja silitä niiden taakse liimaharso. Tarvittaessa voit ottaa lisää kangasta, tai jäänyt kangas käytetään myöhemmin.

Voit silittää liimaharson myös pohjapalaan, jolloin palojen tarttuvuus maksimoidaan.

JOS et halua käyttää liimaharsoa tai et halua opetella sen käyttöä, ole käyttämättä ja jatkossa harsi kankaita kiinni (liimaharso helpottaa kankaan liikuttelua jatkossa) JOS TARVITSET ENEMMÄN OHJEITA LIIMAHARSON OSTOON TAI KÄYTTÖÖN, KYSY SÄHKÖPOSTILLA!

 

-Laita tämä inhokkikankainen pohjapala silityslaudalle, tai tee isompi silitysalusta pöydälle vanhaa vilttiä tai muuta alustaa apunakäyttäen. Silppua pohjapalan päälle näitä muita kankaita epämääräisinä palasina. Voit käyttää harkkosaksia myös!

Voit silputa kaikkia sekaisin erikokoisina ja mallisina silppuina, niin ettei siitä tulee mitään järjellistä kuviota! Kunhan on kaunis kirjava pinta.

Tai voit asetella jonkun järjellisen kuvion jos kankaistasi sellainen hyvin tulisi.  MUTTA elä tee mitään tarkkaa kuviota jota et voisi myöhemmin särkeä... eli elä tee tarkkaa kissaa jolta menis myöhemmin pää halki yms... Mutta maisema tai joku tumma-vaalea asetelma, kukkakuvio jne. jonka voit myöhemmin tarvittaessa leikata vaikka kahtia....

 

 

IDEA on siis silleesti että tuon inhokkikankaisen pohjapalan päälle tulee kuvio näistä muiden kankaiden silpuista, niin että kaikkia kankaita PITÄÄ NÄKYÄ. Jos et saa näkymään inhokki pohjakangasta, niin leikkaa siitäkin silppua jota laitat näkyviin muiden silppujen päälle tai sekaan. Kaikista inhokimpaa väriä saa näkyä vähiten, mutta sitäkin pitää kyllä näkyä!

 

Kun kankaat on silputtu ja aseteltu oikeaan kohtaansa, laita työn päälle LEIVINPAPERI JA SILITÄ JOTTA PALAT JÄÄVÄT KIINNI POHJAAN LIIMAHARSON AVULLA. (leivinpaperi suojaa rautaasi liimalta).

Voit silittää myös pienissä erissä välillä, jotta hallitset paremmin tätä silppuasi. Lopuksi silitä kunnolla että palat jäävät kiinni.

Kun silput on silitelty kiinni,  TAI harsittu kiinni pohjapalaan jos et halua käyttää liimaharsoa, voit myös harsia!

Seuraavaksi työn päälle laitetaan joku ohut läpinäkyvä harso, TYLLI, verkko, ohut pitsi yms, jonka alta näkyy tämä silppupohja, tilkkumaalauspohja ei saa mennä kokonaan piiloon ja näkymättömäksi.

Itse käytän tylliä, sitä saa kangas ja askartelukaupoista eri vahvuisina, missä on pienet reiät tai vähän suuremmat. Tylli on siis sitä nailon "verkkoa" mistä voi tehdä hääkoristeita, balettitanssijan hameen rimpsua jne, tiedätte varmasti kaikki sen :)


Tyllin päältä tikataan. Jos hallitset tai haluat opetella vapaan konetikkauksen, tässä on sen paikka!  Mutta jos tuo ei innosta, voit tikata suoralla ompeleella ihan kuinka mieli tekee. Vaikka ompelemalla suoraa ommelta reunasta reunaan ruudukoksi tai ristikoksi työn päälle.

Jos tylliin jää ruttuja tai kupruja, sekään ei haittaa.

TAI tässä on hyvä kohta kokeilla koneestasi löytyviä erilaisia kuvio-ompeleita!

Pääasia että silput kiinnittyvät pohjaan tyllin alle!

 

Nyt on ensimmäinen ompeluohje TILKKUMAALAUS tehty. Tälle palalle tehdään jatkokäsittelyä myöhemmin.

Eiks oo kivaa, nyt päästiin hyvään alkuun!!??

 

 

Tässä kuvat omista kankaistani: arvaatteko missä järjesyksessä, et mikä on inhokki :)

 

*Tuollainen ruudullinen vaalean sininen-harmaa-lila-ruudullinen on kyl niin ällö etten käyttäisi sitä missään kuten tuo yksivärinen vaaleansinisen harmaa, valmiiksi jo tympeä ja likaisenvärinen.

 

 

 

 

Aunen Tilkkupitsa

 

 

Karin:

 

 

 

Tämä Karinin Ritari Ässä kangas on tosi hauska!

Mielenkiintoista nähdä miten tuo hymy ja silmät ovat valmiissa työssä ;)