Lämpimät voileivät ovat ihana pikkuruoka ja useamman kun syö, niin iso ruokakin se silloin on... ja helposti näitä kyllä hupenee useampikin, sen verran herkkuja ovat :)
Pieni pyöreä näkkileipiä pohjaksi.
sipaisu voita päälle ja pellille leivinpaperin päälle.
SOOSSI:
jauhelihaa
sipulia,
valkosipulia,
reilusti mausteita (yrttimaistetta, pestoa, pippuria, suolaa jne)
kirsikkatomaattia
Creme bonjour cusinea puoli purkkia
Tee sakea soossi, sakeuta juustolla tarvittaessa. Ei tarvitse mitään jauhoja saostuakseen. Anna soossin vähän jäähtyä ja jähmettyä.
Levitä soossia näkkäreille
Paprikasiivuja päälle
2 kananmunaa, pussillinen mozarella tai pizzajuustoraastetta, ripaus suolaa ja yrttimaustetta ja sekoitetaan keskenään ja laitetaan leipien päälle.
Paistetaan 200 asteessa noin 15 minuuttia, jotta juuston pinta ruskistuu.
Ja eikun herkuttelemaan!
Itse en tykkää vaaleasta paahtoleivästä yms, vehnäpullasta lämpimien leipien perustana. Näkkäri on paljon maukkaampaa ja tukevampaa ruokaa ja sopii näihin paremmin.
Kaikista paras maku on se täysjyvävehnä!
Vaikka tosin se ei ole mitään hiilaritonta, mutta kyllä sen joskus kestää syödä meikäläinenkin.