Tilkkunäyttelymme "Tilkut ilona arjessa" puitteissa järjestimme lauantaina teemapäivän kirjakaupalla. Ennen aamu ysiä olimme laittamassa kahvi- ja myyntipöytää, järjestämässä arvanmyyntiä ja työnäytöksiä.

Hyvin ja meni ja onnistui. Väkeä oli sopivan paljon, hetkittäin jopä ryysis.  Oli kiva jutella ja kertoa tilkkutöistä ja näyttää jotain tekemisiä. Annika teki hexagoneja ja Liisa näytti leikkaamista ja selitti "pinoa ja leikkaa tekniikkaa" mistä hänellä oli pari mallityötä. Minä ompelin pyykkinarusta kulhoja. Esillä oli kassillinen mun ja killan tilkkukirjoja, kulhokirjat ja japanilaiset olivat mielenkiinnon kohteina, parille naiselle kerroin ja näytin kirjoista, miten tilkuista voi tehdä maisemia yms. tilkkumaalausta.

Muutamien pääkaupunkiseudun mökkiläisten kanssa juteltiin pitkät pätkät kun ovat itsekin jotain tilkkuilleet ja olisivat tahtoneet kesäksi liittyä porukkaamme... mutta meidän kiltahan on kesälaitumilla emmekä kokoonnu kesällä ollenkaan.

Arpoja oli 100 kpl ja ne menivät kuumille kiville vajaassa kahdessa tunnissa, voitot olivat kaikki käsitöihin liittyviä ja niitä oli enemmän kuin "joka toinen arpa voittaa".

Tässä kulhot tai narukorit... mitä  nuo nyt oikeesti nimeltään ovat :) Tehdään siis ompelukoneella pyykkinarusta ja kankaasta...

585267.jpg