"Yleisön pyynnöstä" laitan helmikuvia tännekin... olin lasihelmikurssilla Lea Swantzin opissa tekemässä perinteisiä lamppuhelmiä... polttimen kanssa sulatetaan lasitankoa piikin ympärille ja tehdään helmiä, kuulostaa simppeliltä ja näyttääkin siltä kun Lea tekee niitä 15 vuoden kokemuksella... vaan ompas tosi hankalaa osata itse tehdä täysin pyöreä helmi :)

 

SORI, kuvat ei oo hyviä kun noita on tosi vaikea kuvata ja kamerani on huono eikä tarkenna lasiin kunnolla... salamalla tulee liian kirkkaita ja ilman salamaa tulee tummia eikä kuviot ja värit näy oikeina...

Minun taidesuuntaani sopii paremmin persoonalliset ja vähän vänkyräiset helmet, joten en ota täss vaiheessa mitään stressiä ettei helmeni ole absoluuttisen pyöreitä.. tuskin jatkossakaan teen kovin montaa samanlaista ja samankoista täysin pyöreää lasihelmeä... ehkä enemmänkin enkeleitä, nalleja, lehmiä, kaloja yms olioita :)

 

Lasihelmet ja lampputekniikka tuntui heti kivalta ja tosi mielenkiintoiselta, joten tulen varmasti tekemään näitä vielä paljon. Ihanaa hommaa!

Ehkä laitan nämä ekan kurssin kaikki helmet yhteen nauhaan kaulaani, tykkään tästä sekalaisesta seurakunnasta :)

Korukurssia varten voisin tehdä jo uusia helmiä ja opetella niistä kasaamaan erilaisempia koruja....