Koululainen on siis istunut kurssilla koululla... Sulan lasin helmikurssilla tehtiin ihania helmiä, mutta en ole ehtinyt niitä vielä työstää valmiiksi koruiksi. Niissä on vähän hiomista ja putsaaista yms hommaa....

Ja sit kun seuraava viikko oli sitä hopeaketjukurssia, niin minä ihastuin materiaalina enemmän siihen tina-pronssiin kuin hopeaan... mutta teen toki hopeaa toisille kun siitä moni tykkää... Tytär ja sisko sai jo omat joulukorunsa, molemmat oli hopeisia.

Tämä on oma koruni, siinä on lasisydän kastettu "dippaamalla" puikkoa tulikuumaan sulaan lasiin, muotoiltu siitä sydän, värjätty lasijauheella ruskeaksi, laitettu kuumaan sydämeen foliota ja lopuksi kasteltu uudelleen kirkkaassa sulassa lasissa ja muotoiltu uudelleen sydämeksi... Eli se ruskea kuvioitu sydän jää kirkkaan sisälle... vähän vinoon kuten kuuluukin ja värit on ihanat! Mutta värit ei tässä kuvassa näy olleskaan kun alla on ruskea tyyny... Ketjuosan tein sit hopeakurssilla veivaamalla lenkkejä tina-pronssilangasta ja punomalla siitä ketjua. Tykkään kovasti ja tämä on jo pari kertaa ollut kaulassani, tulee varmasti käytettyä.

 

Ja tässä on siskon saama joulukoru, se on tehty ohuesta hopealangasta kutomalla, näyttää ihan silmukoilta jotka olisi kudottu villalangasta :) mutta ei tuossa ole puikkoja käytetty, ihan on helppo tekniikka muuten, ketju on ontto ja nauha menee siellä sisällä..... Lasikoru on liekkihelmi toisella tekniikalla, kovasta lasista liekissä tehty helmi. Kuva on huono ja epäselvä, mutta ehkä se jotain osviittaa antaa.

Kipinä jäi hopeaketjuihinkin, mutta ehkä mun juttu on enemmän tuo tina-pronssi tai joku muu materiaali....

mene ja tiedä mitä tällkin opilla vielä saan aikaan :)