Tänään siis innostuin tekemään huovutusmalleja ensi viikonloppuna pitämälleni kurssille... siellä teemme vapaalankahuovutuksella huivit, joten eikun keittiön lattialle tekemään mallihuivia....

1033759.jpg

Vanhan käytöstä poistettu lakana alle ja sen päälle Huopanen lankaa ristiin  ja rastiin... ois voinut laittaa vähän tiukempaakin ruudukkoa... Laitoin tuon perusristikon päälle vielä vihreää lankaa huivin levyisiä pätkiä, koska halusin vähän hapsuiset reunat.

Enkä täpinöissäni huomannut ottaa kuvaa siitä vaiheesta kun kaikki langat oli laitettu ja aloin kääriä huivia rullalle.

Siis kostutin sumutinpullolla että päällilakana tarttuu vähän nihkeästi kiinni lankoihin, taitoin lakanan lankojen päälle ja rullasin kuin kääretortun rullalle. Kalalangalla tiukasti kiinni ja pesupussissa noiden tossujen ja 2 huovutuspyyhkeen kanssa pyykkikoneeseen kirjopesuun 60 asteeseen.

1033756.jpg

Aika hauska huivi tuli lakanakäärön sisältä... vähän oli villat tarttuneet lakanaan, mutta hyvin se siitä silti irti lähti. Vähän olin ensin sitä mieltä, että tykkäänkö tästä vai enkö tykkää, lisäänkö jotain ja huovutan uudelleen... mutta ehkä jätän tämän nyt näin.

Tykkään ehkä einiten tästä rullan sisällä olleesta huivin päästä, tämän tyylistä taidan koettaa tehdä seuraavasta, vähän tiukempaan noita lankoja ja lisää huopumista.

1033755.jpg