Ihanaa kun on kesä ja aurinkoa! Tätä hellekautta saisi jatkua tuonne syyskuulle asti :)

Muistelen tähän raparperipiirakan ohjetta ulkomuistista:

Ensin pilkotaan pieniksi raparperinvarsia, niitä saa olla aika reilusti.

Sekaan 3 rkl fariinisokeria ja 2 tl vaniljasokeria...sekoitetaan ja jätetään muhimaan.

EDIT: nyt muistin että olihan tuossa raparperien seassa reippaasti kaneliakin.

Sitten tehdän pohja:

150g voita

3 rkl fariinisokeria  : vaahdotetaan keskenään

2 munaa

3 rkl Turkkilaista maustamatonta "partaäijän" jogurttia.

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

sopivasti sekaisin vehnänleseitä, gluteenittomia jauhoja ja riisijauhoa...

Jauhoja mä en yleensä mittaile vaan laitan niin että taikina on sopivan paksua.

Taikina levitetään voilla voidellulle piirakkavuokalle, silleen että tulee reunat.

Sitten raparperit päälle, niitä saa tulla ihan reilusti.

Voi paistaa näinkin ja syödä vaniljakastikkeen kanssa, mutta....

Loppusilaus piirakalle tulee näin:

3 rkl Turkkilaista jogurttia

iso loraus punaista maitoa

1 muna

hermesetas makeutusnestettä loraus

ja 2 tl vanoljasokeria

sekoita aineet ja liruttele raparperien päälle.

Paista tunti  200 asteessa ensin reilu puoli tuntia ja vähennä lopuksi asteita 150:n.

Ja eikun kahvin kanssa syömään ja olipas hyvää!