Tänään on ollut tämän joululoman viimeinen päivä, kerrankin minulla oli ihan oikeaa lomaa peräti 2 viikkoa, se on koululaisen etuoikeus :) Loma oli enemmän kuin tarpeen, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Vuoden vaihteessa on tullut mietittyä moneen kertaan mennyttä mullistuksen vuotta, se toi mukanaan jonkun verran hyvää, onnea ja iloa, mutta myös paljon isoja elämänmuutoksia, mullistuksia, murheita ja suruja. Raskas vuosi, vaikkakin tänä vuonna ei leikattu mitään enkä makoillut puolikuolleena toipilaana, kuten kolmena edellis vuonna tein.

 

Aamulla alkaa arki, onneksi on pehmeälasku ja koulupäivä alkaa klo 12 ruokatunnilla. Ja edessä on vielä pätkäviikko ja ylimääräinen vapaapäivä. Mutta tiedossa on heti täyttä tohinaa ja alkaa uusi mosaiikkikurssi, mielenkiintoinen tekniikka!

Lomalla en tehnyt mitään, no ennen joulua toki siivosin ja puunasin ja leivottiin ja tehtiin jouluruuat yms normijutut, mutta se kaikki kiire ja jouluhössötys jäi tänä vuonna pois, se tuntui oudolta ja pahaltakin, sillä tekeväthän ystävät jouluun ison osan, nyt tämä ystävien kahvitus, glögitys, lahjominen ja tapaamine jäi kaikki pois, täällä ei sellaista viskettä vielä ole. Jouluaatosta tähän iltaan täällä on levätty, löhötty, syöty ja herkuteltu, nukuttu, luettu, katsottu tosi paljon telkkaria, roikuttu netissä, ulkoiltu hissuksee... kaikkea sitä mikä on jäänyt syksyn aikana "tekemättä"... tietoisesti koetin vain olla, tekemättä mitään  ja onnistuin siinä loistavasti.


Hyvää alkanutta vuotta kaikille ystäville!

Toivotaan että se on meille kaikille parempi kuin mikään edellisistä!

 

 

Tosi monena jouluna olen kirjoittantu joulupukille, että tahtoisin tälläisen kynttilän joka palaessaa kääntyy kuin kukka... olen sen aina saanutkin, olenhan kiltti tyttö!

Tänä vuonna tuosta kynttilästä kääntyi vain toinen puoli, toinen puoli vaan haihtui jonnekin ja lopussa siitä oli olemassa pieni terävä piikki, kun toinen puoli oli kauniisti kaareutunut :) Jänskä juttu, en ymmärrä mistä lienee johtuukaan.

 

Monta sinistä hetkeä on joulun seutuun sisältynyt kuten kuva tuolla aiemmassa postauksessa, mutta nyt pakkaspäivinä on pienen hetken ollut taivaanranta vaaleanpunainen, ei oranssi vaan sellainen hento pinkin punainen... joka on värjännyt ohi kiitäväksi hetkeksi lumenkin vaaleanpunaiseksi, se ei ehkä välity näistä kuvista, mutta laitampas nämä nyt viimeisiksi joulun ajan kuviksi tähän kuitenkin :) Tänään on joulutähti riisuttu ikkunasta pois, ja jouluverhotkin saavat lähteä vaikka huomenissa.