Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!!!

Monella on varmasti sormet paketissa epäonnistuneiden rakettipaukuttelujen johdosta... mutta mulla on sormi paketissa haustausmaalla käynnin johdosta!!!

Kaikkea sitä voi ihmiselle (minulle) sattua... selvinpäin uuden vuoden yönä ja vielä hautausmaalla!

Sain vieraan uuden vuoden viettoon ja lähdimme kävellen viemään hautausmaalle kynttilää, samalla näkemään raketteja... Mulla ei ollutkaan enää oikeaa hautakynttilää, vaan otin mukaan öljykynttilän kun olin vienyt tilkkuystävän pojan haudalle jouluna sellaisen lyhtymallisen hautakynttilän, jonka sisälle mahtuu tuo öljykynttilä... sellainen on omassakin pihassa.

No haudalla sitten aloin työntämään sitä öljykynttilää sinne lasisen hautakynttilälyhdyn sisälle, se oli vähän tiukka ja työnsin kovempaa, jolloin se lasinen  melko paksu hautakynttilälyhty särkyi ja viilsi sormeeni syvän palkeenkielen. Oikean käden keskisormen sisäpuolelle, just nivelen ja jänteen kohdasta millin alemmas. Haava näytti  heti syvältä ja palkeenkieli isolta. Onneksi taskussa oli nenäliinä, jonka sain nopeasti painettua nyrkin sisään. Käveltiin kylän kautta kotia kohti ja muutaman katulampun alla katsoin haavaa, joka ammotti auki syvänä...

Mietin siinä ääneen päivystävät terveyskeskukset ja sairaanhoitaja ystävättäret... sitten meni ambulanssi terkkarille päin ohi ja hokasin, että ambulanssipojat voisivat teipata haavan kiinni... käveltiin siis soittamaan terkkarin ovikelloa, kiinnihän se on ja päivystys Lahdessa Päijät-Hämeen sairaalassa, mutta tuttu sairaanhoitaja tuli osastolta avaamaan oven ja lupasi katsoa mitä voi tehdä, ambulanssipojat olivat jo menneet muualle. Hoitaja totesi, ettei saisi hoitaa vaan pitäisi ohjata hoitoon keskus-sairaalaan tikkien laittoa varten. Hänhän on terveyskeskuksen osaston yöhoitaja, eikä päivystäjä ensiapua varten... mutta totesi, ettei hän ovelta pois käännytä. Hänen mielestään sormi tarvitseisi kolme tikkiä. Noh aikamme puitiin asiaa,että nyt jos lähdemme ajamaan sairaalaan, puolitoista tuntia suuntaansa, olemme perillä yöllä yhdeltä ja siellä on varmasti päivystyksessä aika paljon ihmisiä ja varmasti pahempia vammoja, joten saisin jonottaa siellä koko yön. Ja kun ei tässä hengenlähdöstä eikä isommasta haaverista ole kyse, eikä jänne ole vioittunut ja sormi taipui ja liikkui... Näin päädyimme sitten yhteistuumin putsaamaan ja teippaamaan haavani kiinni, ilman tikkejä. Nyt sormessa on paketti, huomenna menen päivystyslääkärille näyttämään, että onko se alkanut mennä kiinni... aika invalidi olo, kun oikean käden keskisormi on tukevassa paketissa taipumattomana :)