Kerään tälle sivustolle mieluisia reseptejäni,

ne ovat siis vähähiilihydraattisia ja rasvaisia!

Älyttömän hyviä ja sopivat hyvin laihduttajille, jotka ymmärtävät miten tärkeää on syödä rasvaa ja proteiinia!

Ohjeiden määrät ovat usein "näppituntumalla" sillä teen paljon ruokaa kokeillen ja "omasta päästä"...

Punajuuri-aurajuustolaatikko JOULUHERKKU

 

Ohje on varsin väljä ja määrät eivät ole tarkkoja, vähän näppituntumalla

 

Pussillinen Punajuuria, tuoreita ei etikkasäilykkeitä.

pari omenaa

purjoa

aurajuustoa

kermaa

mustapippuria

 

Kiehauta punajuuret puolikypsiksi, kuori ne lämpiminä

ja raasta karkeaksi raasteeksi koneella

tai pilko käsin ohuiksi suikaleiksi.

 

Raasta omena tai pari koosta riippuen.

 

Pilko purjo ohuiksi suikaleiksi,

pieni purjo kokonaan tai isosta puolet.

 

Katso että punajuuria, omenaa ja purjoa on sopivassa suhteessa, punajuurta eniten.

Tässä vaiheessa näyttää rosollilta

 

Sekoita kaikki aineet keskenään voideltuun uunivuokaan, mausta mustapippurilla ja sekoita maun mukaan aurajuustomurua sekaan.

Lisää vuokaan päälle vielä vähän aurajuustoa ja aimo annos kermaa.

Ei tarvitse uida kermassa, mutta sitä saa olla ihan reilusti,

ettei laatikko ole kuivakkaa.

 

Paista uunissa miedolla lämmöllä (ehkä noin 150 asteessa uunista riippuen) reilu tunti ainakin, silleen että pinta alkaa kauniisti ruskistua ja aurajuusto sulaa ja kerma imeytyy.

Jos näyttää että laatikko jää liian kosteaksi, anna muhia uunissa, käännä virta pois. Jos näyttää kuivakalta, lisää loraus kermaa.

 

Intialainen broilerpata

Tämä on sysmäläistetty ja mukaeltu ohje, mutta tosi hyvää, tee padassa tai wokkipannussa!

Paketillinen Naturelleja Broilerin suikaleita ruskistetaan pannulla voissa

Sieniä, mielellään suppilovahveroita, muutkin toki käy, vaikka herkkusienet purkista. Ruskistellaan vähän voissa broilerin suikaleiden kanssa.

Lisää mauste! Intialaisen tästä ruuasta tekee tämä maustepussi!

Lisää ensin puolet, maistele, koko pussillisella tulee aika tulista.

225979.jpg

Lisää valkosipulin kynsiä, hillosipuleita... molempia saa olla ihan reilusti.

Kookoskermaa purkki... se tetra joka on oikeesti KERMAA, ei kookosmaitoa.

Valion 3 Juuston kermaa noin puoli purkillista.. tai annoksen koosta riippuen tarpeeksi.

Anna hautua padassa tai tee ruoka wokkipannussa ja anna muhia hetki.

Syö sellaisenaan, jos hiilareita on vara lisätä, syö pitkäjyväisen tumman riisin kanssa.

 

MUTAKAKKU

Tästä ei kakku paljon parane :) Tämä vie kielen mennessään!

6 kananmunaa 
vajaa 1 dl makeutusainetta (Hermesetasjauhe) TAI  n. 2 rkl nestettä
350 g tummaa suklaata ( 70% ) TAI osa määrästä n. 150g valkosuklaata
125 g voita

Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja makeutusaine vaahdoksi. Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä. Lisää suklaa paloina voin joukkoon ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää seokseen tipoittain 1-2 rkl vettä. Yhdistä suklaaseos ja keltuaistaikina.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vaahtoon hyppysellinen suolaa, se pitää vaahdon napakkana taikinan seassakin. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan puuhaarukalla "nostellen".
Kaada taikina voilla voideltuun ja mantelijauhoilla jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20-25 cm). Paista 175-200 C , noin 18 minuuttia. Kakku pitää jäädä keskeltä löysäksi, miltei valuvaksi. Älä paista liian kuivaksi!  Kakku vain paranee kun pidät sitä yön yli jääkaapissa.

Tarjoillaan kermavaahdon kera! TAI kermavaahto-mascarponejuusto maustettuna vaniljalla TAI puoli löysän vaniljajätskin kanssa!

 

TOM KHA Thaimaalainen kana-kookoskeitto

Paketillinen naturelli broilerin rintafilettä kuutioina, ruskista hetki pannulla... tai laita raakana keiton sekaan ja anna hiljalleen kypsyä siellä.

Kirsikkatomaatteja noin 10 kpl, pilko ne 4 osaan.

Vähän sipulia

Sieniä, suppikset käy erittäin hyvin, mutta käy herkkusienetkin.

Vettä 5 dl

kookosmaitoa 4dl purkki

Iso loraus kuohukermaa tai 3 Juuston kermaa

1 pussi Santa Marian Tom Kha mausteseosta... tai laita ensin puoli pussia, maistele ja lisää tarvittaessa.

Sekoita keskenään nesteet ja  mausteen, lisää sinne broileri ja sienet sekä loppuvaiheessa tomaatit.

227550.jpg

 

Keiton kanssa sopii hyvin karppi-juustoleipä, joka käy myös piirakkapohjaksi

ja pizzapohjaksi, siis on näihin erittäin hyvä!

 

Karppi-pizza

1 purkki maitorahkaa

1 pussi punaleima emmental juustoraastetta

2-3 kananmunaa

n. 2 rkl oliiviöljyä

ripaus yrttisuolaa

3 rkl ruisjauhoja

3 rkl vehnänlesettä

Sekoita kaikki aineet puuhaarukalla paksuksi "puuroksi".

Levitä ohuelti  voilla voidellulle uunipellille, jolloin  pohja paistuu vielä paremmaksi kuin leivinpaperin päällä. Paista reilussa 200 asteessa kunnolla ruskeaksi.

Syödään tuoreena voin ja juuston kera ja ompas hyvää!

Pizzapohjaksi esipaista noin 10 minuuttia ja lisää haluamasi täyte ja juustot.

Suolaisen piirakan pohjaksi käy esipaistamattakin , kunhan kypsennät reilusti kypsäksi, lasivuokassa yleensä pohjakin paistuu hyvin.

 

Kaaliloota

mutkun nää mun mitat on aina niin omasta päästä summittaisia...

siis kaalia kiehautin pehemeeksi puoli kattilallista noin reilu puolet normaalikokeisesta kaalista (3ltr kattila) keitinvettä reilusti, sitä saa jäädä vähän liemeksi-ei saa kaataa pois

2 pienehköä sipulia ja
500 g jauhelihaa ruskistin pannussa ja maustoin pippurilla ja suolalla...

sit vaan sekaisin isossa kulhossa kaalimössön kanssa, sekaan purkki Greme Bonjour Cuisinea RANSKALAINEN SINAPPI JA YRTIT-- UUSI MAKU! Ripaus suolaa ja valkopippuria.

Ja loraus siirappia (syntiä, mutkun kaalilaatikko pitää olla makeaa)
ja sit vaan vuokaan ja päälle reippaat voinokareet ja uuniin 200 asteeseen ja taisi olla parisen tuntia, että hyvin ruskistui ja kypsyi kasaan... JÖSSES MITÄ NAMIA!

Usein lorautan vielä päälle ennen uuniin laittoa Valion 3 juuston kermaa... sopii kuin nenä päähän kaalilaatikkoonkin! Kokeilkaas!


Suosittelen kaalin ystäville

 

OMENAPIIRAKKA

kun tuntui ettei kaapissa ollut mitään ja syntyi kuitenkin ihan älyttömän hyvä piirakka lähes tyhjästä... joskus voi siitäkin nyhjästä Laughing

Pohja:

125 gr löysää voita
noin 1 rkl makeutusnestettä (en mitannut mutta melko isot loraukset)

vatkataan vaahdoksi

lisätään
1 muna (ei ollut enempää, oisin 2 laittanut)
3 kukkuraista ruokalusikallista partaäijää
0,5 desiä kuohukermaa

vatkataan voin kanssa taikinaksi ihan reilusti

lisätään jauhot:
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl ruisjauhoa
0,5 dl hasselpähkinäjauhoa
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl venhänlesettä
1 tl kukkura leivinjauhoa

sekoita jauhot keskenään ja sitten taikinaan, ei enäät tarvii ylimääräistä vispausta.
Tälläinen jauhoseos siis siksi kun kaapissa ei ollut oikeen mitään jauhoja eikä mitään yksittäistä tarpeeksi...

Voilla voideltuun uunivuokaan taikina, myös reunoille.
päälle omenasosetta muutama desi, ihan reilusti sitä saa olla.
Omenasoseessa on keitettyjä/soseutettuja omenoita, sitruunamehua, kanelia ja makeutusainetta.
Soseen päälle viipaloituja omenoita, niin että koko pinta reilusti peittyy.
Ripottele vielä reippaasti kanelia omenaviipaleiden päälle.

Paistetaan 175 asteessa 45 minuuttia, josta viimeinen 15 minuuttia alalämmöllä, että pohja paistuu. Vieläkin olis pohjasta saanut tulla rapsakampi, mutta hyvä näinkin, keskeltä jäi vähän märäksi ja löysäksi.

Piirakka syödään partaäijä-kermavaahdon kera...
2 dl kuohukermaa vaahdoksi
sekaan 3 kukkuraa ruokalusikallista partaäijää
makeutusta
1 tl vaniljasokeria kun vanilja tipat oli loppu...

ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄÄäääää!
Kyllä vieras taas äimisteli että miten voi laihduttaja tälläistä herkkua syödä!

Ja täähän voi ja syö Laughing

piirakka.jpg

 

Pääsiäis-Synttärikakku

Kakkupohja:

3 munaa
4 tl hermesetas nestettä
1 dl mantelijauhoa
1 dl vehnänlesettä
0,5 dl hasselpähkinäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
n. 20 tippaa sitruunamehua

Vaahdota munat hyvin, lisää hermesetas, vaahdota vielä lisää.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon puukaarukalla sekoittaen.

Laita irtopohjavuokaan, pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (saat kakun tarjolle lautaselle paperi avulla), kaada taikina vuokaan ja paista kunnolla kypsäksi uunista riippuen noin 20 minuuttia noin 175 asteessa.
Anna pohjan jäähtyä.
Kostuta pohjaa muutamalla lusikallisella punaista maitoa, elä irrota pohjaa vuokasta!

Täyte:

1 purkki kuohukermaa vaahdotettuna
1 purkki rahkaa
1 tyhjä rahkapurkillinen partaäijää
noin 2-3 tl hermesestas nestettä, (älä laita liian makeaksi!)
4 rkl sitruunamehua
muutamia tippoja vaniljaesanssia
3,5 liivatelehteä
4 rkl persikan lientä (persikat omassa mehussa, ei sokeriliemessä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma, lisää siihen rahka ja partaäijä ja sitruuna, makeutus ja vanilja.
Kuumenna mikrossa persikanliemi, laita siihen liivatteet, jotka heti sulaa ja anna hetki jäähtyä, muttei liian kauan ettei ala liiaksi jähmettyä. Lisää liivate ohuena nauhana hyvin sekoittaen rahkamössöön.
Laita täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja koko komeus jääkaappiin.

Päällys:
Puoli purkkia säilyke persikoita (tai purkillinen yhtä laatua)
puoli purkkia säilyke aprikooseja (molemmat omassa mehussaan!)
noin 1 dl jomman kumman purkin lientä
Hermesetas nestettä noin 1-2 teelusikallista maun mukaan
3,5 liivatelehteä

Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Ota mehua kuppiin 4 ruokalusikallista.
Soseuta persikat ja aprikoosit sauvasekoittimella hyvin, lisää makeutus.
Kuumenna mikrossa mehu ja sulata siihen liivatteet, sekoita ohuena nauhana persikkasoseeseen. Anna hetki odotella kulhossa, kun alkaa näyttää siltä että se vähän alkaa jähmettyä, kaada seos tasaisena nauhana kakun päälle. Asettuu nätisti ja tasaisesti tasoittamatta kun on sopivan löysää.

Peitä vuoka foliolla, elmu-kelmuun kerääntyy enemmän kosteutta joka sitten tippuu kakun pintään rumina tippoina Sad
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai ainaskin 5 tuntia.

Makuidea on siinä, että rahkamössöstä ei saa tehdä liian makeaa, vaan päällys keltainen on ikäänkuin se makeampi osuus ja molemmat maut sopivat älyttömän hyvin pohjan manteliseen-pähkinäiseen makuun.
Kakku on suuri suosia ja rinsettiä on jaettu jo pitkälle!

Hiilareita en ole tästä vielä osannut laskea, mutta eipä hirveesti ole palaa kohti Smile

kakku.jpg

 

JUUSTOINEN BROILERIKEITTO

Broilerin suikaleita (mielellään naturel)

kasviksia tai pakaste kasvissuikaleita

sipulia, valkosipulia

paketti Koskenlaskija juustoa

carryä, kanafondia

Ruskista broilerin suikaleet hyvin voissa, mausta suolalla ja carryllä, sitä saa olla ihan reippaasti. Joskus ostan tarjouksesta valmiiksi maustettuja suikaleita kun ovat monta kertaa paljon halvempia kuin naturellit... joskus taas saa naturellia samaan halpaan hintaan kuin marinoitujakin, silloin suosin niitä ja maustan itse.

Pilko kasviksia pieniksi kuutioiksi, josset käytä valmiita pakaste kasvissuikaleita. Porkkanaa, lanttua, purjoa... mä en yleensä käytä perunaa ja jos käytän niin vähän sittenkin. Kuullota kasvikset voissa kattilan pohjalla, lisää vesi ja kanafondi tai kanakuutioita pari. Kunnes ovat kypsiä, lisää ruskistetut broilerit ja kuutioita Koskenlaskija sulatejuusto. Anna muhia hetki, että juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa, carryä ja kanamaustetta että keitto on sopivan "tulista"...

 

Tämä soppa paranee lämmitettäessä, kuten monet keitot tekevät. Joten tee kerralla niin iso satsi, että sitä voi huomenna lämmitellä :)