Kerään tälle sivustolle mieluisia reseptejäni,
ne ovat siis vähähiilihydraattisia ja rasvaisia!
Älyttömän hyviä ja sopivat hyvin laihduttajille, jotka ymmärtävät miten tärkeää on syödä rasvaa ja proteiinia!
Ohjeiden määrät ovat usein "näppituntumalla" sillä teen paljon ruokaa kokeillen ja "omasta päästä"...
Punajuuri-aurajuustolaatikko JOULUHERKKU
Ohje on varsin väljä ja määrät eivät ole tarkkoja, vähän näppituntumalla
Pussillinen Punajuuria, tuoreita ei etikkasäilykkeitä.
pari omenaa
purjoa
aurajuustoa
kermaa
mustapippuria
Kiehauta punajuuret puolikypsiksi, kuori ne lämpiminä
ja raasta karkeaksi raasteeksi koneella
tai pilko käsin ohuiksi suikaleiksi.
Raasta omena tai pari koosta riippuen.
Pilko purjo ohuiksi suikaleiksi,
pieni purjo kokonaan tai isosta puolet.
Katso että punajuuria, omenaa ja purjoa on sopivassa suhteessa, punajuurta eniten.
Tässä vaiheessa näyttää rosollilta
Sekoita kaikki aineet keskenään voideltuun uunivuokaan, mausta mustapippurilla ja sekoita maun mukaan aurajuustomurua sekaan.
Lisää vuokaan päälle vielä vähän aurajuustoa ja aimo annos kermaa.
Ei tarvitse uida kermassa, mutta sitä saa olla ihan reilusti,
ettei laatikko ole kuivakkaa.
Paista uunissa miedolla lämmöllä (ehkä noin 150 asteessa uunista riippuen) reilu tunti ainakin, silleen että pinta alkaa kauniisti ruskistua ja aurajuusto sulaa ja kerma imeytyy.
Jos näyttää että laatikko jää liian kosteaksi, anna muhia uunissa, käännä virta pois. Jos näyttää kuivakalta, lisää loraus kermaa.
Intialainen broilerpata
Tämä on sysmäläistetty ja mukaeltu ohje, mutta tosi hyvää, tee padassa tai wokkipannussa!
Paketillinen Naturelleja Broilerin suikaleita ruskistetaan pannulla voissa
Sieniä, mielellään suppilovahveroita, muutkin toki käy, vaikka herkkusienet purkista. Ruskistellaan vähän voissa broilerin suikaleiden kanssa.
Lisää mauste! Intialaisen tästä ruuasta tekee tämä maustepussi!
Lisää ensin puolet, maistele, koko pussillisella tulee aika tulista.
Lisää valkosipulin kynsiä, hillosipuleita... molempia saa olla ihan reilusti.
Kookoskermaa purkki... se tetra joka on oikeesti KERMAA, ei kookosmaitoa.
Valion 3 Juuston kermaa noin puoli purkillista.. tai annoksen koosta riippuen tarpeeksi.
Anna hautua padassa tai tee ruoka wokkipannussa ja anna muhia hetki.
Syö sellaisenaan, jos hiilareita on vara lisätä, syö pitkäjyväisen tumman riisin kanssa.
MUTAKAKKU
Tästä ei kakku paljon parane :) Tämä vie kielen mennessään!
6 kananmunaa
vajaa 1 dl makeutusainetta (Hermesetasjauhe) TAI n. 2 rkl nestettä
350 g tummaa suklaata ( 70% ) TAI osa määrästä n. 150g valkosuklaata
125 g voita
Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja makeutusaine vaahdoksi. Sulata voi kattilassa, nosta liedeltä. Lisää suklaa paloina voin joukkoon ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Lisää seokseen tipoittain 1-2 rkl vettä. Yhdistä suklaaseos ja keltuaistaikina.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vaahtoon hyppysellinen suolaa, se pitää vaahdon napakkana taikinan seassakin. Sekoita valkuaisvaahto taikinaan puuhaarukalla "nostellen".
Kaada taikina voilla voideltuun ja mantelijauhoilla jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20-25 cm). Paista 175-200 C , noin 18 minuuttia. Kakku pitää jäädä keskeltä löysäksi, miltei valuvaksi. Älä paista liian kuivaksi! Kakku vain paranee kun pidät sitä yön yli jääkaapissa.
Tarjoillaan kermavaahdon kera! TAI kermavaahto-mascarponejuusto maustettuna vaniljalla TAI puoli löysän vaniljajätskin kanssa!
TOM KHA Thaimaalainen kana-kookoskeitto
Paketillinen naturelli broilerin rintafilettä kuutioina, ruskista hetki pannulla... tai laita raakana keiton sekaan ja anna hiljalleen kypsyä siellä.
Kirsikkatomaatteja noin 10 kpl, pilko ne 4 osaan.
Vähän sipulia
Sieniä, suppikset käy erittäin hyvin, mutta käy herkkusienetkin.
Vettä 5 dl
kookosmaitoa 4dl purkki
Iso loraus kuohukermaa tai 3 Juuston kermaa
1 pussi Santa Marian Tom Kha mausteseosta... tai laita ensin puoli pussia, maistele ja lisää tarvittaessa.
Sekoita keskenään nesteet ja mausteen, lisää sinne broileri ja sienet sekä loppuvaiheessa tomaatit.
Keiton kanssa sopii hyvin karppi-juustoleipä, joka käy myös piirakkapohjaksi
ja pizzapohjaksi, siis on näihin erittäin hyvä!
Karppi-pizza
1 purkki maitorahkaa
1 pussi punaleima emmental juustoraastetta
2-3 kananmunaa
n. 2 rkl oliiviöljyä
ripaus yrttisuolaa
3 rkl ruisjauhoja
3 rkl vehnänlesettä
Sekoita kaikki aineet puuhaarukalla paksuksi "puuroksi".
Levitä ohuelti voilla voidellulle uunipellille, jolloin pohja paistuu vielä paremmaksi kuin leivinpaperin päällä. Paista reilussa 200 asteessa kunnolla ruskeaksi.
Syödään tuoreena voin ja juuston kera ja ompas hyvää!
Pizzapohjaksi esipaista noin 10 minuuttia ja lisää haluamasi täyte ja juustot.
Suolaisen piirakan pohjaksi käy esipaistamattakin , kunhan kypsennät reilusti kypsäksi, lasivuokassa yleensä pohjakin paistuu hyvin.
Kaaliloota
mutkun nää mun mitat on aina niin omasta päästä summittaisia...
siis kaalia kiehautin pehemeeksi puoli kattilallista noin reilu puolet normaalikokeisesta kaalista (3ltr kattila) keitinvettä reilusti, sitä saa jäädä vähän liemeksi-ei saa kaataa pois
2 pienehköä sipulia ja
500 g jauhelihaa ruskistin pannussa ja maustoin pippurilla ja suolalla...
sit vaan sekaisin isossa kulhossa kaalimössön kanssa, sekaan purkki Greme Bonjour Cuisinea RANSKALAINEN SINAPPI JA YRTIT-- UUSI MAKU! Ripaus suolaa ja valkopippuria.
Ja loraus siirappia (syntiä, mutkun kaalilaatikko pitää olla makeaa)
ja sit vaan vuokaan ja päälle reippaat voinokareet ja uuniin 200 asteeseen ja taisi olla parisen tuntia, että hyvin ruskistui ja kypsyi kasaan... JÖSSES MITÄ NAMIA!
Usein lorautan vielä päälle ennen uuniin laittoa Valion 3 juuston kermaa... sopii kuin nenä päähän kaalilaatikkoonkin! Kokeilkaas!
Suosittelen kaalin ystäville
OMENAPIIRAKKA
kun tuntui ettei kaapissa ollut mitään ja syntyi kuitenkin ihan älyttömän hyvä piirakka lähes tyhjästä... joskus voi siitäkin nyhjästä
Pohja:
125 gr löysää voita
noin 1 rkl makeutusnestettä (en mitannut mutta melko isot loraukset)
vatkataan vaahdoksi
lisätään
1 muna (ei ollut enempää, oisin 2 laittanut)
3 kukkuraista ruokalusikallista partaäijää
0,5 desiä kuohukermaa
vatkataan voin kanssa taikinaksi ihan reilusti
lisätään jauhot:
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl ruisjauhoa
0,5 dl hasselpähkinäjauhoa
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl venhänlesettä
1 tl kukkura leivinjauhoa
sekoita jauhot keskenään ja sitten taikinaan, ei enäät tarvii ylimääräistä vispausta.
Tälläinen jauhoseos siis siksi kun kaapissa ei ollut oikeen mitään jauhoja eikä mitään yksittäistä tarpeeksi...
Voilla voideltuun uunivuokaan taikina, myös reunoille.
päälle omenasosetta muutama desi, ihan reilusti sitä saa olla.
Omenasoseessa on keitettyjä/soseutettuja omenoita, sitruunamehua, kanelia ja makeutusainetta.
Soseen päälle viipaloituja omenoita, niin että koko pinta reilusti peittyy.
Ripottele vielä reippaasti kanelia omenaviipaleiden päälle.
Paistetaan 175 asteessa 45 minuuttia, josta viimeinen 15 minuuttia alalämmöllä, että pohja paistuu. Vieläkin olis pohjasta saanut tulla rapsakampi, mutta hyvä näinkin, keskeltä jäi vähän märäksi ja löysäksi.
Piirakka syödään partaäijä-kermavaahdon kera...
2 dl kuohukermaa vaahdoksi
sekaan 3 kukkuraa ruokalusikallista partaäijää
makeutusta
1 tl vaniljasokeria kun vanilja tipat oli loppu...
ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄÄäääää!
Kyllä vieras taas äimisteli että miten voi laihduttaja tälläistä herkkua syödä!
Ja täähän voi ja syö
Pääsiäis-Synttärikakku
Kakkupohja:
3 munaa
4 tl hermesetas nestettä
1 dl mantelijauhoa
1 dl vehnänlesettä
0,5 dl hasselpähkinäjauhetta
1 tl leivinjauhetta
n. 20 tippaa sitruunamehua
Vaahdota munat hyvin, lisää hermesetas, vaahdota vielä lisää.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon puukaarukalla sekoittaen.
Laita irtopohjavuokaan, pohjan ja reunan väliin leivinpaperi (saat kakun tarjolle lautaselle paperi avulla), kaada taikina vuokaan ja paista kunnolla kypsäksi uunista riippuen noin 20 minuuttia noin 175 asteessa.
Anna pohjan jäähtyä.
Kostuta pohjaa muutamalla lusikallisella punaista maitoa, elä irrota pohjaa vuokasta!
Täyte:
1 purkki kuohukermaa vaahdotettuna
1 purkki rahkaa
1 tyhjä rahkapurkillinen partaäijää
noin 2-3 tl hermesestas nestettä, (älä laita liian makeaksi!)
4 rkl sitruunamehua
muutamia tippoja vaniljaesanssia
3,5 liivatelehteä
4 rkl persikan lientä (persikat omassa mehussa, ei sokeriliemessä)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma, lisää siihen rahka ja partaäijä ja sitruuna, makeutus ja vanilja.
Kuumenna mikrossa persikanliemi, laita siihen liivatteet, jotka heti sulaa ja anna hetki jäähtyä, muttei liian kauan ettei ala liiaksi jähmettyä. Lisää liivate ohuena nauhana hyvin sekoittaen rahkamössöön.
Laita täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja koko komeus jääkaappiin.
Päällys:
Puoli purkkia säilyke persikoita (tai purkillinen yhtä laatua)
puoli purkkia säilyke aprikooseja (molemmat omassa mehussaan!)
noin 1 dl jomman kumman purkin lientä
Hermesetas nestettä noin 1-2 teelusikallista maun mukaan
3,5 liivatelehteä
Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Ota mehua kuppiin 4 ruokalusikallista.
Soseuta persikat ja aprikoosit sauvasekoittimella hyvin, lisää makeutus.
Kuumenna mikrossa mehu ja sulata siihen liivatteet, sekoita ohuena nauhana persikkasoseeseen. Anna hetki odotella kulhossa, kun alkaa näyttää siltä että se vähän alkaa jähmettyä, kaada seos tasaisena nauhana kakun päälle. Asettuu nätisti ja tasaisesti tasoittamatta kun on sopivan löysää.
Peitä vuoka foliolla, elmu-kelmuun kerääntyy enemmän kosteutta joka sitten tippuu kakun pintään rumina tippoina
Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai ainaskin 5 tuntia.
Makuidea on siinä, että rahkamössöstä ei saa tehdä liian makeaa, vaan päällys keltainen on ikäänkuin se makeampi osuus ja molemmat maut sopivat älyttömän hyvin pohjan manteliseen-pähkinäiseen makuun.
Kakku on suuri suosia ja rinsettiä on jaettu jo pitkälle!
Hiilareita en ole tästä vielä osannut laskea, mutta eipä hirveesti ole palaa kohti
JUUSTOINEN BROILERIKEITTO
Broilerin suikaleita (mielellään naturel)
kasviksia tai pakaste kasvissuikaleita
sipulia, valkosipulia
paketti Koskenlaskija juustoa
carryä, kanafondia
Ruskista broilerin suikaleet hyvin voissa, mausta suolalla ja carryllä, sitä saa olla ihan reippaasti. Joskus ostan tarjouksesta valmiiksi maustettuja suikaleita kun ovat monta kertaa paljon halvempia kuin naturellit... joskus taas saa naturellia samaan halpaan hintaan kuin marinoitujakin, silloin suosin niitä ja maustan itse.
Pilko kasviksia pieniksi kuutioiksi, josset käytä valmiita pakaste kasvissuikaleita. Porkkanaa, lanttua, purjoa... mä en yleensä käytä perunaa ja jos käytän niin vähän sittenkin. Kuullota kasvikset voissa kattilan pohjalla, lisää vesi ja kanafondi tai kanakuutioita pari. Kunnes ovat kypsiä, lisää ruskistetut broilerit ja kuutioita Koskenlaskija sulatejuusto. Anna muhia hetki, että juusto on sulanut. Tarkista maku ja lisää suolaa, carryä ja kanamaustetta että keitto on sopivan "tulista"...
Tämä soppa paranee lämmitettäessä, kuten monet keitot tekevät. Joten tee kerralla niin iso satsi, että sitä voi huomenna lämmitellä :)