Leivoin sunnuntaina muffinsseja pääsiäisevieraan kunniaksi... Ohje oli melkein tuosta Valion ohjevihkosesta, vähän muuntelin sitä....

Sitrus-cupcaket

14 kpl

2   munaa
2 dl   sokeria
4 1/2 dl   vehnäjauhoja
2 1/2 tl   leivinjauhetta
1 tl   kardemummaa
1 dl   Valio Oivariini® juoksevaa (laitoin voisulaa)
1 prk (200 g)  Valio maustettua rahkaa sitruuna  (Laitoin valkosuklaa-lime rahkaa ja tavallista rahkaa)
1 dl   Valio appelsiinitäysmehua

 

Tein erilaisen kuorrutteen valkosuklaa-lime rahkasta ja turkkilaisesta jogurtista ja koristeena persikka viipaleita.
Kuorrutus

1 rasia (200 g)  Valio Viola® appelsiini -tuorejuustoa
1 rkl   Valio Oivariini® juoksevaa
3 rkl   tomusokeria
1 tl   Valio appelsiinitäysmehua

Koristeluun
  appelsiininmakuisia koristerakeita

Paistamiseen
14 kpl   Amerikan muffinivuokaa


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne sekä Oivariini, rahka ja mehu taikinaan. Sekoita nopeasti, älä vaivaa liikaa ettei taikina sitkisty.
Lusikoi taikina Amerikan muffinivuokiin ja nosta ne uunipellille.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 23 - 25 min.
Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Levitä seos jäähtyneille leivonnaisille. Ripota pintaan koristerakeita.
Tarjoa teen tai kahvin kera.