Pitkään aikaan ei olekaan ollut oikein leipomisen tarvetta...mitä nyt joku kakku joskus....
Mut nyt oli tilauksessa yksi kuivakakku ja hän toivoi Arabialaista maustekakkua mihin viime jouluna olivat ihastuneet.... mä tein noita kakkuja joulukakuiksi useitakin viime joulun alla....

Kakku ei ole erityisen kaunis kun siihen laittaa tuon kuorrutteen päälle, mutta kuorrute on niin älyttömän hyvää ettei sitä poiskaan kannata jättää!

1986812.jpg

Arabialainen maustekakku

200 g voita tai margariinia
3 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
3/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 tl hienonnettua kaardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastetusta kuoresta
1/2 sitruunanmehu
2 dl kermamaitoa
1 dl karkeaksi rouhittua mantelia (voit korvata appelsiininpalasillakin)

Vatkaa rasva sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi struunan raastettu kuori ja sitruunamehu, kermamaito ja mantelirouhe. Sekoita pikaisesti tasaiseksi.

Kuorrutus:

1) sekoita 1 keltuainen ja 6 ruokalusikallista pehmeää (ei sulaa) voita
2) sekoita toisessa kulhossa 7½ dl tomusokeria, 1½ rkl kaakaojauhetta, 1 rkl kanelia ja 6 rkl vahvaa kahvia (keitettyä)
3) Vatkaa kaikki aineet keskenään vatkaimella ja levitä lusikan ja veitsen avulla kakun päälle.

Laita kakku hyvin voideltuun ja korppujauhoitettuun isoon vuokaan. Paista 175 asteessa runsas tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla.


Kakku paranee kun se odottelee  muutaman päivän tarjoiluaan....

Tarjolle vietäessä tee kuorrutus ja anna sen jähmettyä hyvin kakun pinnalle.


Tosi hyvää, kiva vaihtoehto tavalliselle kuivakakulle ja täytekakulle.