Sain tutulta isännältä hirvipaistia, pari isoa köntsää valmiiksi jäisenä... vein suoraan muovikassissa pakastimeen... kunnes kaivoin loppiaisena toisen köntsän sulamaan paistamista varten.... Kassillinen hirven jauhelihaa odottaa siellä myös :)

Tein paistista ÄLYTTÖMÄN HYVÄÄ LIHAPATAA:... eli hirveä ja possua -pannulla viipaleina nopeasti ruskeaksi, sitten vuorotellen uunivuokaan pystyyn, sekaan iso punasipuli, pekonia, fetaa ja mustapekkaa, mustapippuria... pari tuntia uunissa ja päälle kolmen juuston kerma, lisää uunissa ainakin tunti... kokonaisuudessaan tuo muhi lähes neljä tuntia ja oli ihan älyttömän kamalan hyvää! Hirvi niin mureaa, että se murenee leikkaamattakinja sulaa suussa :)
 Lisukkeena oli kukkakaali-parsakaali-purjo-gratiinia...


Noh tästä hirviköntistä jäi 2/3 vielä käyttämättä vaikka tuota  lihapataa tuli iso uunikupillinen... laitoin sen ison köntin uunivuokaan sellaisenaan, päälle muutama possun siivu ja pekoni siivu, paljon rosepippuria ja karkeaa suolaakin vähän ja eikun uuniin noin 4 tunniksi... jopas oli hyvää hirvipaistia leivänpääll sunnuntaiksi!!!
Paistoin tuota paistia vielä keskiviikkona pannulla voissa kananmunan päälle.... tänään meinasin heittää sen lopun syömättömän paistin roskiin, mutta nuukuus iski ja teinkin siitä
 HIRVIKIUSAUSTA:

Suikaloin paistin ja porkkanoita, kukkakaalia ja parsaa, kaksi sipulia, sekoitin ne keskenään kulhossa, maustoin lihaliemellä ja mustapippurilla, sekaan sotkotin Greme Bonjourin juustopurkin, sen jonka maku on ranskalainen sinappi ja yrtit (suosikki makuni) ja kaadoin joko sötkötyksen voideltuun uunivuokaan, päälle juustoraastetta ja purkki ruokakermaa... ja uuniin pariksi tunniksi... voi  herttimulei kun oli hyvää! Äsken tuota jo maistoin :)

Paistoin äsken myös pellillisen karppipizzaa... (ohje tuolla reseptisivulla) päälle CARRY TONNIKALAA, se on ihan huippu hyvää! Rasiallinen kirsikkatomaatteja puolitettuina, aurajuustomurusia ja juustoraastetta, ripasu pizzamaustetta ja kunnolla paistetaan vähän ruskistueneeksi.
Suosittelen kokeilemaan tuota carry tonnikalaa, varsinkin ne jotka sanovat etteivät tykkää tai käytä tonnikalaa. Sillä tuo ei maistu tonnikallalle vaan on jotain tosi hyvää!

Jälkkäriäkin on jääkaapissa :) Mascarponejuustoa ja kermavaahtoa, seassa piparkakku  murusteltuna ja piparkakkumaustetta, vaniljasokeria, makeutusainetta ja löysin kaapista vuoden vanhoja joululta jääneitä kuivia ja kovia, kuivattuja hedelmiä ja rusinoita, -marinoin niitä muutaman tunnin Mustaherukka Rommissa sekoitin niitä tuonne jälkkäriin, nyt se maustuu jääkaapissa... maistui kyllä vispilästä maisteltuna ihan tosi hyvältä :) Kunhan maut tuolla muhii ja maustuu, uskon sen vievän kielen mennessään!

Että tämmöisiä herkkuja täällä tänään :) Enhän minä mitenkän herkkupersii ole.. tai olenhan minä... mutta kun nyt on into päällänsä tehdä näitä laihduttavia ja vähä hiilarisia herkkuja, että tämä laihtuminen on kivaa!