En tiiä itkenkö vai nauranko näiden tän päivän huovutusten kanssa ... noh, nauruksi tämä menee :) Tämä on kyllä malli esimerkki ensi viikonlopun kurssilleni, että Älkää tehkö niinkuin opettaja jo teki!!!

 Kudoin siis joku aika sitten ne jättiläisen sukat, tosi isot tossun aihiot Tallinnasta ostetusta hahtuvasta.... tänään ne laitoin pyykkikoneeseen huopumaan. Sisälle tein kahdesta muovikassita pötikät, jotka sitten kalalangalla isoilla pistoilla napsin kiinni niin että pysyvät tossujen sisällä koko pesun ajan, sitten tossupötikät pesupussiin ja koneeseen. Vähän pesuainetta ja kaksi huovutuspyyhettä sekaan ja vapaalankahuivit myös ja eikun pyörimään. Normaali kirjopesu ja 60 astetta, sillä ne tossut oli ihan julmetun isot, noin 35 cm ainakin... aattelin että josseivat vaikka 40 pesussa kutistu tarpeeksi.... Tässä eka kuvassa tossut ovat polveni päällä pesukoneeseen valmiina...

1033761.jpg

Tältä ne näyttivät pesukoneesta tultuaan..... siis mitkä hiivatin munat nää on???

1033763.jpg

Aikamoinen työmaa oli irrottaa nuo kalalankapistot ja muovipussit sisältä, vähän oioin ja ajattelin venyttää jalkaani se sopivan kokoisiksi... kuinkas sitten kävikään...

1033765.jpg

Aikani venyteltyä luovutin ja tämän isompia en niistä saanut, tuli siis 17 cm pitkät pikkutossut jotka ovat keskenään ihan eri mallisetkin :)))) Eipä mahdu minun 40 jalkaan vaikka miten tunkisi :)

Mitä tästä opimme... että ensin AINA kannattaa konehuovuttaa 40 asteessa ja sitten vaikka tarvittaessa toiseen kertaan jos ei tarpeeksi huovu  ja kutistu... varsinkin kun tällä pyykkikoneella tämä oli eka huovutus eikä mitään käsitystä sen tehosta!