Sanoin joku päivä Jaanalle, että tuunaan SPR-laatikosta löytämästäni ihanasta mekosta kulhon... sieltä tuli äimistynyt tekstari, että miten mekosta kulho tulee... NÄIN!

1033862.jpg

1033749.jpg

Ensin silitetään tukimateriaaliin liimaharso ja kangas molemmin puolin, sitten apuviivat ja kulmiin nämä leikkauslinjat, joista siis leikataan pois tuo kolmio, joka  sitten siksakataan kiinni ja siitä tulee kulholle muoto! Mitä leveämmän kolmion leikkaa pois, sitä suorempi reunainen kulhosta tulee.

1033750.jpg

Tässä leikattuina, alkumuoto on molemmissa aihioissa sama, mutta toisen leikkasin kulmsita ja toisen sivun keskeltä... silloin valmis kuolho on eri mallinen...

1033751.jpg

Tässä kuvassa näkee hyvin miten tikkauslanka vaikuttaa lopputulokseen.

1033752.jpg

Tykkään itse enemmän tästä sivun keskeltä leikatusta kulhosta, tässä jää nuo kulmat nätiksi. Tälläinen kangaskulho kestää käsinpesun vaikka tiskiliuoksella ja kevyesti tiskiharjalla... kosteana kannattaa painaa silitysraudalla jotta reunat jäävät suoriksi.

Muutamia ärräpäitä näitä tehdessä suusta pääsi, sillä jostain syystä ompelukoneen  lanka alkoi katkeilla ja siksakki teki syttyä. Käytän näissä applikaatiosiksakkia, jonka tiheys on 0,2 ja leveys 0,6.  Vaihdoin neulaa, ei auttanut, huomasin että neulaan alkaa kerääntyä nihkeää töhnää... siis ilmeisesti liimaharsosta lähti jotain liimaa... lanka alkoi tarttua neulaan ja silloin se katkeili.... monta kertaa piti vaihtaa neulaa ja lankaakin.

Tässä jos missä on tärkeää että tikki on hyvää ja siistiä ja tarpeeksi tiheää! Langankireyden kanssa olen myös takunnut, sillä tässä applikaatiosiksakissa helposti päällilanka menee nurjalle ja sitten ei ole enää siistin näköistä....