Joka syksy mulla on jotain lievää allergiaoiretta, olen aatellut sen olevan itiöistä, sienistä yms johtuvaa. Mutta nyt muutaman viikon ajan on ollut ihan omituisia oireita! Kitalakea alkaa kutittamaan, poskionteloissa tuntuu kihelmöintiä ja kun kosken kielellä kitalakea tulee aivastuksia monta sataa! Silmiä kaihertaa ja niihin tulee useasti vuorokaudessa "vesirakkuloita" tuohon sisäkulmaan silmämunan päälle ja se pieni lihanpala silmäkulmassa turpoaa... ostin silmätippoja apteekista, joita laitan monta kertaa päivässä ja yöksi reilusti. Aamulla herätessä silmät ovat ihan turvoksissa ja rähmäiset :( Monta kertaa päivässä saa niistellä räkää, aivastaessa röörit tyhjenee totaalisesti ja tuntuu että aivastukset eivät lopu ennenkuin on muutaman sata kertaa pärskinyt! Typerää! Histamiinia syön ja eginaforsia, orapihlajatippoja yms . Tippoja kaadan suoraan kurkkuuni pari kertaa päivässä, että vaikuttaisivat tehokkaammin.

Nyt olen tarkkaillut oireiden alkamisen paikkaa ja kohtaa... ja enemmän tulee täällä kotona sisällä kuin ulkona. Kotonakin ne puhkeaa herkimmin sohvalla istuessa tai Nooran huoneessa makoillessa... ja olen tullut siihen tulokseen että kodin homevauriot ovat näin kostealla ilmalla alkaneet enemmän jyllätä ja nämä ovat homeoireita! Mutta  eihän kunnanmiesten mukaan näissä taloissa mitään kosteus- tai homevaurioita ole  koskaan ollutkaan, vaikkakin homeoireiset ystäväni täällä oireilevat heti, kylppärin laatat eivät pysy lattiassa ja kosteusvaurioita on silminnähden joka puolella. Kunnasta suhtaudutaan asiaan siten, etten tässä ole pakko asua, voi muuttaa pois jos ei kelpaa... ja tehtiinhän tähän pihalle nyt ne salaojitukset kesällä, joiden pitäisi pitkässä juoksussa auttaa, ettei vesi valu kellariin... mutta tämä olemassa oleva vaurio ei tuolla kyllä lähde mihinkään....  Onhan minullakin aikoinaan diagnosoitu altistuminen 9 eri homeelle, mutta ei ne ennen näin voimakkaasti ole oireillut! 

Olenhan vuosia jo ajatellut, että tästä asunnosta olisi hyvä muuttaa pois täysin terveeseen asuntoon, ettei homealtistumaa olisi, mutta helpommin sanottu kuin tehty...

Aika monessa paikassa kuuluu nykyään kosteusvaurioita olevan, monilla työpaikoillakin.