Pia tuossa alempana kyseli millaisella poralla reikiä lasikoruihin porailen... noh, paljastan tämän nyt sit kaikille jos toisetkin tarvii koruihinsa reikiä :) Murunen kyllä sanoi, että elä nyt kaikkea niille neuvo... mutta...  Tämä Askarteluteräsarja kuten tuossa lootassa nimi on - on siis ostettu Tarjoustalosta ja maksoi jotain reilun 30 egee. Tässä on 218 osaa!!! Vaikka minkälaista terää ja hiomajuttua yms. Mulle tärkeimpiä ovat siis nuo timanttiterät jotka käyvät lasillekin.

Yleensähän lasiin porataan reikiä sillä lisäterällä jonka saa kiinnitettyä hiomakoneen terän paikalle, siinä on tappi pystyssä ja lasin painetaan sen päälle, reikä tulee siis alapuolelta päin. Tämä on ihan hyvä systeemi, tuo terä maksaa jotain noin 50 euroa kun siihen pitää ostaa pieni vesipumppu mukaan. Tällä systeemillä olen aikaisemmin lasikaupassa porannut koruihini reiät. Se on sinänsä hankalampi kun siinä pitää terä vaihtaa erikseen hiomakoneeseen. Ja siksi että opaalilasit jotka eivät näy läpi ovat vaikeita porata alapuolelta kun et näe mihin terä kohdistuum, reikä tulee sit vähän mihin sattuu. Mielestäni tämä uusi porasysteemi on parempi ja nopeampi.

Lasiin poraan reikiä tiskialtaassa, sillä se tarvitsee vettä. Lasinpalan alle tiskirätti ja sitten vaan kohtisuorasta terä lasiin. Kädet saa tukevasti altaan reunoille, ei vapise -ei heilu. Voishan tietysti ottaa vettä johonkin muovikippoon ja porata vaikka missä, mutta minusta tässä tiskialtaassa tuli niin helppo asento kun käsiä ei tarvinnut vakauttaa ja kannatella. Poraahan ei saa painaa, vaan antaan ikäänkuin omalla painollaan porata. Nopeutta laitoin aluksi jotain 2-3 pykälää jotta terä pureutuu hyvin lasiin ja sitten nostin 5 kun hyvä alku oli tullut. Kun pora oli kädessä silleesti päin, että oikean käden peukalolla sai käännettyä lisää tehoa, se oli vaivatonta. Nopeesti reikä tulee ja napsahtaa kun menee lopullisesti lasin läpi.

538741.jpg

Tältä näyttää timanttiterät lasille, niitä on tuossa kyllä muitakin kun nämä kaksi...

538742.jpg

Ja tässä on koko hilupakki :)

538743.jpg