Sain loppiaisvieraan ja niin me naiset parannettiin maailma, istuttiin kaksi iltayötä grillikodan tulilla, saunottiin perusteellisesti ja herkuteltiin. Joidenkin ystävien kanssa juttu jatkuu siitä mihin se on muutama vuosi sitten jäänyt, ei huomaakaan ettei olla vastatusten hetkeen nähty :)

Sain toiselta ystävältä isohkon jäisen hirvipaistin, siitä tein pataa... ihan sikahyvää hirvipataa ja ekan kerran haudutin ruokaa täällä LEIVINUUNISSA. Jopas oli suussasulavaa, kun laitoin hirven sekaan sian kylkeä, sipulia, valkosipulia, porkkanaa, laakerinlehtiä ja suolaa, vähän voitakin -- haudutin 6 tuntia noin 100 asteen lämmössä rautapadassa leivinuunissa. Seuraavana päivänä se tulilla rautapadassa lämmitettiin ja uuniperunan kanssa syötiin ja oli ihan mahdottoman suussasulavaisen hyvää!

 

Ja sitten toki kyytipojaksi hyvää viiniä ja jälkkäriksi herkku kakkua!

Kakussa ei ollut intoa kiinnittää huomiota ulkonäköön, vaan panostin sisäiseen makuun ja sielua hyväileviin makuyhdistelmiin...

Kakku oli ihan loistavan hyvää, makeaa mutta niin älyttömän hyvää!

Tässä pätee se vanha sananlasku käänteisenä, että moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä! Tämä oli just päinvastoin!

 

 

Kaakaoinen sokerikakkupohja

lasillinen munia

lasillinen sokeria

lasillinen jauhoja, jotka oli puoliksi maissijauhoa ja vehnäjauhoa

teelusikallinen leivinjauhetta ja vaniljasokeria

4 teelusikallista Van Houte kaakaota

paistettu irtopohjavuokassa 175 asteessa

 

Leikkasin kakkupohjan kahteen osaan, ylempi kerron ylösalaisin irtopohjavuokan pohjalle.

Kostutin glögillä

sivelin pohjan LEMON CURDILLA

väliin mousse :

tiramisurahkaa

mascarponejuustoa

kermavaahtoa

vaniljasokeria

4 liivatelehteä glögissä

Hyydytystä jääkaapissa

päälle pohja johon oli sivelty mustikka-vadelma hilloa,

hillopuoli siis sinne täytettä vasten ja päällimmäiseksi jää kakkupohja, joka pitää

kostuttaa glögillä.

Kelmu päälle ja yöksi jääkaappiin.

 

Seuraavana päivänä KONDENSOITUA MAITOA kiehumaan peltipurkissaan kattilaan ja

keitin maitoa 2 tuntia.

TOFFEE kakun päälle ja reunoille kermavaahtoa!

 

Ihan älyttömän hyvät makuyhdistelmät, ainakin minun ja vieraani suihin sopivat!

Ei ollut mitenkään karppikakkua, mutta.... joskus sit taas on sitäkin :)